2011. július 26., kedd

Krómkarnitin tabletta - Jelenlegi ára: 2 669 Ft

Krómkarnitin tabletta 30db Vireco
 
A KRÓMKARNITIN tabletta étrend kiegészítő hatásai:
A hatóanyagok együttesen, egymást jól kiegészítve, részt vesznek a fehérje-, zsír- és a szénhidrát anyagcserében. Jelentős szerepet játszanak a testtömeg szabályozásában, a szervezet energiaellátásában, a szív és érrendszer egészséges működésében. Elősegítik a testzsír energiává alakítását. Növelik a szervezet teherbíró- és állóképességét. A szervezet ellenálló képességének növelésével lassítják az öregedési folyamatokat.
Javasolt a testtömeg szabályozás elősegítésére, a szervezet ellenálló- és teherbíró képességének fokozására. Fogyókúrás alkalmazás esetén célszerű egyúttal csökkenteni az energia bevitelt és a táplálkozásnál törekedni a magas rosttartalmú ételek illetve étrend kiegészítők fogyasztására. (Korpatabletta, Almarost tabletta stb. )
 
A termék hatóanyagai:
Króm, krómmal dúsított élesztő formájában. Az élesztőhöz szerves kötésben kapcsolódik a króm, amely így nagyon jól hasznosul a szervezetben.
 
Egy tabletta 50 μ g. krómot tartalmaz.
L-Carnitin, (továbbiakban: karnitin), karnitintartarát formájában
Egy tabletta 125 mg. karnitint tartalmaz.
 
A hatóanyagok élettani hatásai:
1. Króm.
A glükóz tolerancia faktor alkotóelemeként serkenti a cukoranyag-cserét, erősíti az inzulinhatást, stabilizálja az energiaháztartást, mivel folyamatosan szabályozza a vércukorszintet. Segíti az aminosavak beépülését, meggyorsítja a fehérje szintézist és jó hatással van az anyagcsere folyamatokra. Fehérjebeépítő hatása miatt jelentősen befolyásolja a testzsír csökkentést, fokozza az izomnövekedést. Lassítja az öregedési folyamatokat azáltal, hogy a vérben csökkenti az LDL koleszterin-értéket és a triglicerid szintet, valamint javítja a sejtes immunitási értékeket. Amerikai tanulmányok szerint az emberek többsége kevesebb krómhoz jut a táplálkozás útján, mint a szükséges napi 120 μ g. Ennek oka az élelmiszerek feldolgozásában rejlik, mivel ez alatt a króm 80%-a „ eltűnik”. A megoldást a króm étrend kiegészítőként való bevitele jelentheti.
2. Karnitin
A karnitin döntő szerepet játszik a szervezetben a zsírok lebontásában, az energiatermelésben. A hosszú szénláncú zsírsavak a karnitin és még három enzim közreműködésével képesek bejutni a sejtekbe, ahol „ elégnek” miáltal energiát termelnek. Így a karnitin létfontosságú az egyes sejtek és az egész szervezet energia ellátása szempontjából. Egy amerikai szabadalom szerint a karnitin a zsíranyagcsere elősegítésével, megfelelő mennyiségű rost és krómbevitel mellett, alkalmas az elhízás kezelésére, elősegíti a fogyást. Más tanulmányok szerint is a karnitin táplálék kiegészítőként való alkalmazásával testtömeg csökkenés érhető el.
A szervezet kétféleképpen juthat karnitinhez, egyrészt a táplálékkal, másrészt saját maga is képes előállítani. Karnitint elsősorban az állati eredetű táplálékok tartalmaznak, különösen a vörös húsok. Így a kevés állati eredetű táplálékot fogyasztók illetve a vegetáriánusok nem jutnak karnitinhez. A szervezet saját bioszintéziséhez még hat különböző összetevőre, állati eredetű táplálékból származó aminosavakra, vitaminokra és vasra van szükség. Mindezek megléte esetén a karnitin képződés a májban és a vesében játszódik le maximálisan 50 mg. termelődik naponta.
A szervezet optimális ellátásához legalább napi 400 mg. karnitinre lenne szükség, ami a mai táplálkozási szokások mellett nem biztosított. A megoldást a karnitin táplálék kiegészítőként való bevitele jelentheti.
 
Napi adagja: 1 tabletta a reggeli étkezés után, vagy 2x1 tabletta a reggeli és a déli étkezés után. (egy tabletta hatóanyagai: 50 μ g. króm; 125 mg. karnitin)
Mellékhatás: Nem ismeretes.
 
 
Figyelmeztetés!
Termékeink olyan étrend-kiegészítők, melyek nem helyettesítik a változatos, és kiegyensúlyozott táplálkozást! A honlapunkon található információk tájékoztató jellegűek, betegségével forduljon szakorvoshoz!


Jelenlegi ára: 2 669 Ft

Az aukció vége: 2011-08-03 09:28
. Krómkarnitin tabletta - Jelenlegi ára: 2 669 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése