2011. október 27., csütörtök

Lisznyai Kálmán válogatott versei - Jelenlegi ára: 985 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Lisznyai Kálmán válogatott verseiA könyv listaára: 1200 Ft. Leírás:
Lisznyai Damó Kálmán az ún. kelmeiség (Erdélyi János kifejezése), a tájnyelvben tobzódó, maníros, romantikus és népies, petőfieskedő epigonizmus talán legismertebb alakja. Verseire a nótázós, cikornyás bőbeszédűség, a helyenkénti képzavar a jellemző, az 1850-es években mégis igen nagy népszerűségnek örvendett, köszönhetően a forradalom utáni közhangulatnak, nemkülönben dalidóinak, vidéki körútjain rendezett zenés irodalmi estjeinek. A palóc költő életművének irodalmi értéke tehát másodlagos - egy-egy jó sora, bohókás vallomása mellett a Petőfi utáni átmeneti korszak jellegzetes másodvonalbeli alkotójaként érdemel figyelmet önpusztító, bohém életmódja pedig, mely szeretni való, némileg önironikus, ám őstehetségének tudatától eltántoríthatatlan személyiséggel párosult, irodalomszociológiai szempontból tanulságos. Ennek megismerése fontos az irodalmi kölcsönhatások, a kánonképződés, a népszerűség és kultusz, a közízlés változása, egyszóval a nagyobb irodalmi folyamatok szempontjából. A Zonda Tamás néhány oldalas előszavával ellátott, egy portréval és címlapmásolattal is kiegészített válogatás irodalomtörténészek, főként azonban a korszakot jobban megismerni kívánó művelt nagyközönség, illetve magyartanárok érdeklődésére számíthat. ISBN: 978-963-9386-67-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 985 Ft

Az aukció vége: 2011-10-27 15:31
. Lisznyai Kálmán válogatott versei - Jelenlegi ára: 985 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése